Saturday, February 13, 2010

(I)Logica Dreptatii

Sa presupunem ca cineva drag din familie este ucis de catre un infractor ce a dorit "doar" sa ii fure telefonul mobil. Dupa sentinta, pentru indeplinirea acesteia se prezinta fratele acestuia.
Incercati sa protestati, va exprimati indignarea si totusi nu aveti ce face: Fratele persoanei vinovate va ispasi pedeapsa in locul atacatorului de drept.
Vi se pare corect o astfel de situatie?
Si acum sa zugravesc o chestiune asemanatoare:
Neamul omenesc pacatuieste de la Adam incoace, toti am fi vanduti mortii, daca Domnul Isus nu S-ar fi oferit sa moara in locul nostru. Prin ispasirea Sa, noi traim si mai mult decat atat - ni se ofera si viata vesnica.
Este in logica dreptatii ca cineva sa moara in locul nostru si noi sa devenim iertati si salvati pentru vesnicie? Omeneste judecand aceasta situatie, sunteti gata sa spuneti verdictul: Da, este drept? Si din ce considerente ati face lucrul acesta?
Dumnezeu A HOTARAT asa si a intocmit acest plan inainte sa infaptuiasca lumea. Dumnezeu a hotarat ca este drept ca cineva sa reprezinte tot neamul omenesc (Adam) in ceea ce priveste pacatul si tot El a hotart ca este drept ca prin moartea Fiului Sau, noi sa traim.
Daca nu avem nici o problema cu aceasta stare de fapt, de ce Il judecam pe Dumnezeu atunci cand declara ca se indura de cine vrea si are mila de cine Ii place?
Daca cineva spune ca Dumnezeu este liber sa aleaga pe cei ce vor fi mantuiti, se gaseste intotdeauna cineva care sa spuna ca nu-i drept. Dar este drept ca prin moartea Lui tu sa traiesti? Da? Doar pentru simplu fapt ca fiinta Suprema in Univers a decretat astfel. De ce judecam cu jumatati de masura? Daca Dumnezeu este drept si bun, indelung rabdator si milos - El insusi spune despre Sine ca este Dragoste - de ce ma indoiesc de hotararea Sa? Poate Dumnezeu sa faca ceva rau?


Dumnezeu decreteaza dreptatea?(answers)

No comments:

Post a Comment